Kuih Raya 2013 keluaran LizCookies

3 06 2013

Lambatnya dapat upload senarai baru.. so sorry pada yang menunggu tu ye.. Internet line teramat2 lah slow… Baru je called TM & tukar modem, etc.. now dah ok.. harap2 bolah upload gambar dengan jayanya.. tapi gambar Thumbprint Twin yang baru tak jumpa pulak.. nanti i cari & upload ye.. The new version bentuk bunga, still with chocolate in the middle..

THUMBPRINT TWIN
thumbprint

CEREAL KILLER
Cereal Killer

CORNFLAKE RICE (NEW)
DSC_2064

CELORENG (NEW)
DSC_2086

SEMPERIT PRU (NEW)
DSC_2100

GREEN PEAS
Green Peas

HAZEL OAT CRISPY
Hazel Oat

KOKO DAISY (NEW)
Koko Berry

LOND-JONG (NEW RECIPE)
lond-jong[1]

NESTO ALMO
Nesto Almo

OAT OREO
Oat Oreo

ALMOND SLICE (LIMITED EDITION)
slice1

SNOW ALMOND
snow

SPOT D’ CHOC CHIP
spot-d

SUJI DALAM DEBU
suji1[1]

TART BLUBERI
Tat Blue

TART NENAS
Tat Nenas

Advertisements




Cookies for Deepavali

8 10 2011

Welcome back!  Dalam keterpaksaan, LizCookies bukak kedai sekejap untuk memenuhi tempahan untuk pelanggan-pelanggan kaum India pulak.. kita kan 1Malaysia… But not all types of cookies (sorry, not enough manpower).  If you’re interested, do let me know ASAP b’coz we’ll start baking next week.  Latest order by Wednesday, 12th Oct 2011 ye..  Cookies for sale are:-

 

CEREAL KILLER

OAT OREO

HAZEL OAT CRISPY

ALMOND SLICE

SPOT D’ CHOC CHIP

SNOW ALMOND

ALMOND THUMBPRINT

 





Tempahan hampir ditutup..

20 07 2011

Adoi, tahun ni sangat menduga sekali.. belum pun puasa, the production team dah rasa cam nak pengsan.. cepatlah raya.. tak sabar nak kira duit.. ekekkekekekek…

saya nak minta maaf pd yg respond kat blog ni sbb tak sempat2 nak check blog.. nak tido pun tak berapa nak sempat!!  seb baik lah ada orang tu yg sgt memahami & tak komplen diabaikan.. cuma anak2 jelah yg macam terbiar.. sian sian..

anyway, it’s a very good start for this year.. alhamdulillah.. dengan pre-Ramadhan orders yg menimbun lebih dari 300 bekas.. sumer jenis nak makan2 b4 puasa ni.. lenkali leh ‘open table’ utk musim tak puasa jelah.. dah manyak untung dah..  Ini pun tak cukup2 production team dah makin lemau sbb takde rest day sejak sebulan ni.. dapat ‘rest hours’ pun dah cukup beruntung.. seb baik malam esok ada tahlil, boleh lah tutup kedai malam esok.. tapi saya masih kene open kedai lepas tahlil sbb nak siapkan 2 biji kekkers pulak.. aduh, masa ni jugak ler ramai nak makan kekkers.. nak ditolak tak sampai hati..

Disebabkan LizCookies dapat big order dari someone famous (itupun, saya accept 50% je dari order yg dia nak), makanya tempahan yg sepatutnya ditutup lepas seminggu puasa terpaksa ditutup awal.. Take note ye sape2 yg makin berfikir2 nak order kuih apa ni.. sebab tempahan tahun ni akan ditutup pada hari pertama puasa..  Takut tak terkejar pulak.. belum penah dalam sejarah LizCookies tak sempat siapkan tempahan, so saya takmo la cipta sejarah tahun ni.. cukuplah saya ciptakan sejarah dapat tempahan double dari last year (Insyallah)..  Kalau nak tempah, tolong la jangan respond kat sini sbb confirm pas ni saya tak sempat tengok blog / fb lagi.. sila email to maliza@pic.com.my or call 012-6569895..  & minta maaf gak pada yg berminat nak jadi ejen, dah tutup ye.. episod sample mample dah tamat.. tahun depan Insyallah ye.. kene bagitau awal..

oklah, nak ngadap kukis yg dah sejuk utk disimpan tu.. production team lain dah lama zzzzzzz..

Doakan lah semuanya berjalan lancar utk kami di LizCookies ye… & saya juga doakan the best utk semua pengusaha2 kukis yg lain..

Selamat berpuasa kepada semua muslimin & muslimat.. moga2 ibadah puasa tahun ni adalah ibadah puasa terbaik kita.. jangan lupa solat terawih (ingatan utk diri sendiri nih!!)..





Cereal (Killer) Choc Chip..

18 04 2011

Sorilah ye sebab citer ‘juri2’ tu rasanya tak dapat di-materialize-kan.. sebab ada kukis baru yg sangat d’bomb sampaikan tak sempat2 nak R&D kan kukis lain2 yg melambak2 dalam senarai tu.. tak sudah2 budak ofis ni menempah.. & bebudak ofis ni dah ‘booked’ awal lagi nak jadi juri awam kukis tu.. nampaknya tak dapek ler nak open to public.. sebab juri paling ‘atas’ sekali is my boss.. habih camno..

Ok ni gambar the new kukis yg bakal malatops raya nanti – Cereal (Killer) Choc Chip.. tak menang tangan buat tempahan.. seb baik i buat size XXL.. so, cepatlah habis!! 





Tempahan Minggu Lepas

15 02 2011

Alhamdulillah, selesai dah tempahan utk ‘musim’ ni..  lepas ni boleh rehat kejap.. tapi hopefully, ada lah yg menempah lagi..  Minggu lepas, buat carrot cake 2 biji untuk ofismate dan juga marble cake 10 biji untuk Kak Ida.  Thanks ye.. Kak Ida tempah utk makan2 (as dessert) masa kenduri kawen anak dara dia last wiken.. sumer purple you..  tapi sori lah ek, gambar kek sebenar tu takde lah sebab takleh nak sesuka ati potong kek orang..  Ni tengok jelah kek marble kaler lain..

Adik saya yg sempat mencilok sekeping kek ni kata sedap.. hish, buruk siku betul, macam tak biasa makan.. hehehehhe..  





Biskut Raya Pilihan – Top 5

12 08 2010

Salam Ramadhan semua..

Alhamdulillah, tempahan makin meningkat sekarang.. production team pun semakin gigih bekerja, siang dan malam.. (production malam kene buat lepas solat terawih la.. ingatan utk diri sendiri – dunia kita cari, akhirat pun kita cari..)

Tempahan masih dibuka sehingga seminggu kita berpuasa ye.. jangan tunggu lagi, cepat2 lah buat pesanan anda.. last2 minit nanti menyesal kalau takde kuih raya yg best2 untuk disajikan.. Okay, untuk pengetahuan semua, Biskut Raya Pilihan 2010 setakat ini (top – 5) adalah:-

Nombor 5:  Tart Blueberry

Nombor 4:  Almond Thumbprint

Nombor 3:  Snow Almond

Nombor 2:  Spot d’ Choc Chip

Dan pemenangnya (setakat hari ini) adalah:  Hazel-Oat Crispy

Macam tak percaye, ketiga2 biskut baru mengungguli carta tahun ini.. 

Tahun ni memang banyak kejutan..  Ada satu lagi kejutan yang tak sabar2 kami nak share dengan semua.. tapi tunggulah hari Isnin nanti saya update, Insyallah.. takut tak jadi kang, malu plak orang kampung semua dah tahu!!.. hehhehehe.. tungguuuuu…





Promosi Biskut Raya 2010

13 07 2010

Dengan bangganya, LizCookies mempersembahkan….

Tart Nenas

Almond Slice

Spot d’ Choc Chip @ Spotties

Cookies in Black

Crunchy Choc Rice

 

Coffee Walnut

Beautiful Daisy

Snow Almond

Choco Krunch

Snow Heart Suji

Semperit Dahlia

London Mama

NEW:   Hazel Oat Crispy

NEW:   Tart Blueberry

NEW:   Almond Thumbprint

Pilihan-pilihan kek pula adalah seperti berikut:-

Kek Kukus Buah (Golden Churn Butter)

Moist Walnut Brownies

Ini pula kek lapis dari RAKAN NIAGA LizCookies:-

Kek Lapis Klasik

Kek Lapis Asam Manis

Jangan lambat-lambat decide nak yang mana ye.. Cepat2 la hantar email ke maliza@pic.com.my ataupun call saje di talian 012-6569895.

Tempahan akan ditutup selepas seminggu kita berpuasa..