Kuih Raya 2013 keluaran LizCookies

3 06 2013

Lambatnya dapat upload senarai baru.. so sorry pada yang menunggu tu ye.. Internet line teramat2 lah slow… Baru je called TM & tukar modem, etc.. now dah ok.. harap2 bolah upload gambar dengan jayanya.. tapi gambar Thumbprint Twin yang baru tak jumpa pulak.. nanti i cari & upload ye.. The new version bentuk bunga, still with chocolate in the middle..

THUMBPRINT TWIN
thumbprint

CEREAL KILLER
Cereal Killer

CORNFLAKE RICE (NEW)
DSC_2064

CELORENG (NEW)
DSC_2086

SEMPERIT PRU (NEW)
DSC_2100

GREEN PEAS
Green Peas

HAZEL OAT CRISPY
Hazel Oat

KOKO DAISY (NEW)
Koko Berry

LOND-JONG (NEW RECIPE)
lond-jong[1]

NESTO ALMO
Nesto Almo

OAT OREO
Oat Oreo

ALMOND SLICE (LIMITED EDITION)
slice1

SNOW ALMOND
snow

SPOT D’ CHOC CHIP
spot-d

SUJI DALAM DEBU
suji1[1]

TART BLUBERI
Tat Blue

TART NENAS
Tat Nenas

Advertisements




R&D Biskut Raya 2013

29 04 2013

Entah berapa kali nak say sorry ntah.. asyik tak pedulikan this blog..  sorry sangat2 sebab dah malas sungguh nak ber-blogging..  once a while, i’ll go to my facebook and update there..

Anyway, this year banyak jugak buat R&D for new cookies sebab tak jumpa2 lagi cookies idaman malaya.. let’s check it out…

DSC_1057

This is Choc Chip Cookie. Tried twice.. Not bad, but too average.. nothing so special about this choc chip cookie..

DSC_1209

This is Bangkit Cheese. Taste wise memang superb.. but failed on the look! Tried this twice.. The 2nd one was a success.. but still got do something on the look.. no idea!!

DSC_1143

This is Lemon Daisy.. Couldn’t taste the lemon, sikit sangat kot.. anyway, this was a modified version of my Beautiful Daisy. 2nd attempt was a success – change the lemon to strawberry.. Will be in final list!

shortbread 2

No introduction required for this.. It’s shortbread. After 2nd attempt, i wud say it was quite a success.. still need to learn to master this!! May be included in the final list.

liz nikon 064 (640x518)

This is Biskut Badam. Looks tempting but it’s just average.. Definitely not included in the final list.

The list will be finalized before end of this week..  Tungguuuu….





Cookies for Deepavali

8 10 2011

Welcome back!  Dalam keterpaksaan, LizCookies bukak kedai sekejap untuk memenuhi tempahan untuk pelanggan-pelanggan kaum India pulak.. kita kan 1Malaysia… But not all types of cookies (sorry, not enough manpower).  If you’re interested, do let me know ASAP b’coz we’ll start baking next week.  Latest order by Wednesday, 12th Oct 2011 ye..  Cookies for sale are:-

 

CEREAL KILLER

OAT OREO

HAZEL OAT CRISPY

ALMOND SLICE

SPOT D’ CHOC CHIP

SNOW ALMOND

ALMOND THUMBPRINT

 





LizCookies tutup kedai.. yahooo…

1 09 2011

Alhamdulillah, dengan berakhirnya Ramadhan, maka berakhir jugalah episod tak cukup tido untuk semua LizCookies production team.  Jutaan terima kasih pada my production team yg tak cukup tido & rehat tu – ima, anet, tati, ayu (mak buyung yg ku respect!!).. juga pada team siang – su & isma.. & of course my dotter & anak buah di bawah umur tapi ku kerahkan tenaga setiap hujung minggu – danisya, aling, angah, mamat, afiq, kakak kontot, peah, izuddin, izek & imanz..  ops tertinggal part-timers – along, kak long & farah..  Without you all, entah ape kan jadi pada tempahan2 tu semua.. thanks a million!!

Semua tempahan berjaya disiapkan (kecuali satu dua yg last minit tu..).. & as usual, di saat2 akhir pun masih ramai yg nak menempah tapi terpaksa ditolak.. maaf ye.. bukan berlagak tapi mmg tak cukup masa nak siapkan.. hingga ke the very last minute kitorang berhempas pulas menyiapkan tempahan.. harap2 semua berpuas hati dengan kukis masing2…  Tahun ni sales naik 100% dari tahun lepas, syukur Alhamdulillah.. tapi sebab tak menjangkakan sebanyak itu sales meningkat, makanya banyak tempahan yg terpaksa di reject..  Dan agak dikesalkan jugak LizCookies terpaksa reject satu tempahan besar dari seorang yg agak terkenal.. sedih sangat tapi nak wat cemana, tak cukup manpower & tak cukup masa..  Dari pagi hingga ke sahur production team bekerja menyiapkan tempahan.. cemana lagi la yg kitorang nak buat utk siapkan order tu.. mmg masing2 macam zombie jek.. Cikliz sendiri pun ada a few times tak tido langsung siapkan Almond Slice yg hanya cikliz sorang yg tahu buat.. yg lain tu puas nak diajar tapi masing2 surrender angkat tangan.. Memang Almond Slice tu sangat renyah utk dipotong sebelum dibakar..

Takpelah, episod memenatkan tu dah pun berbaloi.. semua production team dah bergumbira dengan upah masing2.. lepas ni memang LizCookies tutup kedai kejap.. dah nak muntah buat kukis!!!  Anyway, terima kasih daun keladi pada semua ejen2 dan pelanggan2 setia LizCookies.. kita citer lain next year ye..

Ops lupa lak nak bagitau, rating kukis order this year adalah seperti berikut:-

Tempat Pertama:  Snow Almond

Tempat Kedua:  Hazel Oat Crispy

Tempat Ketiga:  Almond Thumbprint

Tempat Keempat:  Oat Oreo

Tempat Kelima:  Spot d’ Choc Chip





Tempahan hampir ditutup..

20 07 2011

Adoi, tahun ni sangat menduga sekali.. belum pun puasa, the production team dah rasa cam nak pengsan.. cepatlah raya.. tak sabar nak kira duit.. ekekkekekekek…

saya nak minta maaf pd yg respond kat blog ni sbb tak sempat2 nak check blog.. nak tido pun tak berapa nak sempat!!  seb baik lah ada orang tu yg sgt memahami & tak komplen diabaikan.. cuma anak2 jelah yg macam terbiar.. sian sian..

anyway, it’s a very good start for this year.. alhamdulillah.. dengan pre-Ramadhan orders yg menimbun lebih dari 300 bekas.. sumer jenis nak makan2 b4 puasa ni.. lenkali leh ‘open table’ utk musim tak puasa jelah.. dah manyak untung dah..  Ini pun tak cukup2 production team dah makin lemau sbb takde rest day sejak sebulan ni.. dapat ‘rest hours’ pun dah cukup beruntung.. seb baik malam esok ada tahlil, boleh lah tutup kedai malam esok.. tapi saya masih kene open kedai lepas tahlil sbb nak siapkan 2 biji kekkers pulak.. aduh, masa ni jugak ler ramai nak makan kekkers.. nak ditolak tak sampai hati..

Disebabkan LizCookies dapat big order dari someone famous (itupun, saya accept 50% je dari order yg dia nak), makanya tempahan yg sepatutnya ditutup lepas seminggu puasa terpaksa ditutup awal.. Take note ye sape2 yg makin berfikir2 nak order kuih apa ni.. sebab tempahan tahun ni akan ditutup pada hari pertama puasa..  Takut tak terkejar pulak.. belum penah dalam sejarah LizCookies tak sempat siapkan tempahan, so saya takmo la cipta sejarah tahun ni.. cukuplah saya ciptakan sejarah dapat tempahan double dari last year (Insyallah)..  Kalau nak tempah, tolong la jangan respond kat sini sbb confirm pas ni saya tak sempat tengok blog / fb lagi.. sila email to maliza@pic.com.my or call 012-6569895..  & minta maaf gak pada yg berminat nak jadi ejen, dah tutup ye.. episod sample mample dah tamat.. tahun depan Insyallah ye.. kene bagitau awal..

oklah, nak ngadap kukis yg dah sejuk utk disimpan tu.. production team lain dah lama zzzzzzz..

Doakan lah semuanya berjalan lancar utk kami di LizCookies ye… & saya juga doakan the best utk semua pengusaha2 kukis yg lain..

Selamat berpuasa kepada semua muslimin & muslimat.. moga2 ibadah puasa tahun ni adalah ibadah puasa terbaik kita.. jangan lupa solat terawih (ingatan utk diri sendiri nih!!)..





Sample biskut raya 2011

29 06 2011

Salam,

Alhamdulillah, nampaknya biskut keluaran LizCookies makin ngetop & ramai gak ejen2 baru yg nampaknya sangat aktif (harap2 begitulah!!!)..  Sample dahpun kehabisan.. ni tengah nak ulangtayang sikit sebelum my production team mula beroperasi untuk biskut2 raya nanti.. Hari Ahad ni will be the last day utk fikirkan sample.. kalau masih ada yg berminat nak jadi ejen, silalah email saya segera at maliza@pic.com.my.  The last batch sample ni very limited ye.. inipun ada 10set dah dibook kan.. buatnya pun belum!!  mungkin tak cukup pun sebab masa yg ada sipi2 ni pun sangat terhad.. dah kene concentrate on the real biskut raya dah..  Lepas habis stok sample ni, saya takkan produce lagi sample tau.. kalau masih berminat nak jadi ejen, tunjuk gambar jelah ye (ampun!!)..

masa saya depan pc ni pun teramat2 lah seco’et je.. malam ni tutup production jap sebab tak cukup korum.. anak2 sakit, so kenelah bagi masa kat anak2 juga.. husband2 pun macam dah mula nak menagih perhatian isteri2 yg siang malam pagi petang sebok kat umah saya ni.. heheheheh.. sian dorang (termasuklah encik abang saya tu..)..  Jadinya, kalau nak respond segera dari saya, please email or call me at 012-6569895, especially kalau nak place bulk orders..

sampai di sini dulu ye.. cau cen dol.. hehehehhe..





Mencari Ejen untuk Kuih Raya 2011

3 06 2011

Mayday, mayday.. ayoyo, sibuk yg amat ni dengan sample mample raya.. so, tak dapek nak citer panjang..

Sape2 yg berminat nak jadi ejen kuih raya LizCookies ini tawon, silalah hantar email to maliza@pic.com.my ye.  Insyallah sample akan siap sepenuhnya by mid of June ni.. gambar2 pun bakal diupload soonest possible.  tak sompek den..

Jangan malu, jangan segan.. cepat2 lah mendaftarkan diri.. kalau rajin nak tolong wat sample ni pun dialu-alukan.. ahakss…