LizCookies dah bukak kedai.. Agent wanted!

9 04 2012

Salam..

Yeah, yeah i know, i admit, i’ve been neglecting my blog big time!  Sorry, i just couldn’t find the time for blogging.. 24 hours is definitely not enough for me!  Especially now that i’m already into “Baking Zone”.. adoi, how time really flies… i feel like like i’m still holding the $$$$ i made last year.. hahahahha.. tho in actual fact, it was gone waaaaay before i realize it! 

So, now it’s time to make more $$$$.. (err, can we like ‘escape’ the baking zone and go right to the cookies delivery period???)..

Not much time to babble… Let’s go straight to the point.. Nak bagitau ni yang LizCookies sudah pulun habis-habisan with the cookies samples.. Tahun ni tahun yg sungguh malas for R&D.. so far, baru buat sejenis drop cookies yg for my tekak, mmg walawehh.. Ce tengok gambo..

Image

 

ImageImage

Mengancam kan??  Nama cookies belum decide, most probably just Coconut Oat Cookies.. Org yg tak suka coconut pun boleh tak perasan ada coconut dalam tu..

Ada lagi 2 – 3 jenis yg bakal di R&D hari rabu ni with the help of my dearest assistants.. Insyallah by end of the week, all samples will be ready for distribution..  I’ll update the blog with the photos of final list for this year’s cookies..

Kalau ada yg genuinely berminat nak jadi agent for LizCookies, silalah bagitau secepat mungkin.. Samples are limited, first come first serve ye.. & for new agent, as usual, samples are not free.. last year dah terkena lagi, bagi free pastu hilang dari radar.. cizzz, tak patut sungguh!  orang yg macam tu patut kene hukum keje pencacai kukis kat my house for 5 years!!.. geram betul.. itu tak termasuk agent yg dah ambik kukis & lesap gitu aje.. pelanggan2 dia dah bayar tapi dia lak yg songlap duit tu.. ish ish ish, tak tahu halal haram agaknya ek makan duit camtu.. But, adat orang meniaga, langit tak selalu cerah.. biasalah kan kene tipu camtu.. so, this year, semakin ketat kawalan lah ye.. Harap2 Allah jauhkan LizCookies dari malaun2 yang tak reti nak hargai penat lelah orang lain.. amin..

(Konon takmo bebel.. peeeerah!!)..

Ok all, see you in the next posting.. soon, i promise!!


Actions

Information

4 responses

9 04 2012
Penyulawa

sedap jer ku tgk cokis tu… aku bg nama ko bagi hadiah tak? wheat crisp ok ker? aku tgk cam gandum jer…

20 05 2012
Cikgu sue

Tahniah dah ada kedai…tgh jln2 cari resepi nampak blog ni..dulu selalu tukau2 resepi kan…anyway good luck..success selalu ya…cikgu sur

27 05 2012
SC

Hi there.

Ur cookies agak menggoda. Sample ni available untuk agent je ke? Yang nak try beli untuk makan sendiri, I mean kecil-kecilan tak blh request sample? Bayar pun I tak kisah dear. Hehe. Reply yea dear.

Thx.

Rgds
SC

31 05 2012
elle

salam…camne nk jadi agent??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: