LizCookies tutup kedai.. yahooo…

1 09 2011

Alhamdulillah, dengan berakhirnya Ramadhan, maka berakhir jugalah episod tak cukup tido untuk semua LizCookies production team.  Jutaan terima kasih pada my production team yg tak cukup tido & rehat tu – ima, anet, tati, ayu (mak buyung yg ku respect!!).. juga pada team siang – su & isma.. & of course my dotter & anak buah di bawah umur tapi ku kerahkan tenaga setiap hujung minggu – danisya, aling, angah, mamat, afiq, kakak kontot, peah, izuddin, izek & imanz..  ops tertinggal part-timers – along, kak long & farah..  Without you all, entah ape kan jadi pada tempahan2 tu semua.. thanks a million!!

Semua tempahan berjaya disiapkan (kecuali satu dua yg last minit tu..).. & as usual, di saat2 akhir pun masih ramai yg nak menempah tapi terpaksa ditolak.. maaf ye.. bukan berlagak tapi mmg tak cukup masa nak siapkan.. hingga ke the very last minute kitorang berhempas pulas menyiapkan tempahan.. harap2 semua berpuas hati dengan kukis masing2…  Tahun ni sales naik 100% dari tahun lepas, syukur Alhamdulillah.. tapi sebab tak menjangkakan sebanyak itu sales meningkat, makanya banyak tempahan yg terpaksa di reject..  Dan agak dikesalkan jugak LizCookies terpaksa reject satu tempahan besar dari seorang yg agak terkenal.. sedih sangat tapi nak wat cemana, tak cukup manpower & tak cukup masa..  Dari pagi hingga ke sahur production team bekerja menyiapkan tempahan.. cemana lagi la yg kitorang nak buat utk siapkan order tu.. mmg masing2 macam zombie jek.. Cikliz sendiri pun ada a few times tak tido langsung siapkan Almond Slice yg hanya cikliz sorang yg tahu buat.. yg lain tu puas nak diajar tapi masing2 surrender angkat tangan.. Memang Almond Slice tu sangat renyah utk dipotong sebelum dibakar..

Takpelah, episod memenatkan tu dah pun berbaloi.. semua production team dah bergumbira dengan upah masing2.. lepas ni memang LizCookies tutup kedai kejap.. dah nak muntah buat kukis!!!  Anyway, terima kasih daun keladi pada semua ejen2 dan pelanggan2 setia LizCookies.. kita citer lain next year ye..

Ops lupa lak nak bagitau, rating kukis order this year adalah seperti berikut:-

Tempat Pertama:  Snow Almond

Tempat Kedua:  Hazel Oat Crispy

Tempat Ketiga:  Almond Thumbprint

Tempat Keempat:  Oat Oreo

Tempat Kelima:  Spot d’ Choc Chip


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: