Tempahan hampir ditutup..

20 07 2011

Adoi, tahun ni sangat menduga sekali.. belum pun puasa, the production team dah rasa cam nak pengsan.. cepatlah raya.. tak sabar nak kira duit.. ekekkekekekek…

saya nak minta maaf pd yg respond kat blog ni sbb tak sempat2 nak check blog.. nak tido pun tak berapa nak sempat!!  seb baik lah ada orang tu yg sgt memahami & tak komplen diabaikan.. cuma anak2 jelah yg macam terbiar.. sian sian..

anyway, it’s a very good start for this year.. alhamdulillah.. dengan pre-Ramadhan orders yg menimbun lebih dari 300 bekas.. sumer jenis nak makan2 b4 puasa ni.. lenkali leh ‘open table’ utk musim tak puasa jelah.. dah manyak untung dah..  Ini pun tak cukup2 production team dah makin lemau sbb takde rest day sejak sebulan ni.. dapat ‘rest hours’ pun dah cukup beruntung.. seb baik malam esok ada tahlil, boleh lah tutup kedai malam esok.. tapi saya masih kene open kedai lepas tahlil sbb nak siapkan 2 biji kekkers pulak.. aduh, masa ni jugak ler ramai nak makan kekkers.. nak ditolak tak sampai hati..

Disebabkan LizCookies dapat big order dari someone famous (itupun, saya accept 50% je dari order yg dia nak), makanya tempahan yg sepatutnya ditutup lepas seminggu puasa terpaksa ditutup awal.. Take note ye sape2 yg makin berfikir2 nak order kuih apa ni.. sebab tempahan tahun ni akan ditutup pada hari pertama puasa..  Takut tak terkejar pulak.. belum penah dalam sejarah LizCookies tak sempat siapkan tempahan, so saya takmo la cipta sejarah tahun ni.. cukuplah saya ciptakan sejarah dapat tempahan double dari last year (Insyallah)..  Kalau nak tempah, tolong la jangan respond kat sini sbb confirm pas ni saya tak sempat tengok blog / fb lagi.. sila email to maliza@pic.com.my or call 012-6569895..  & minta maaf gak pada yg berminat nak jadi ejen, dah tutup ye.. episod sample mample dah tamat.. tahun depan Insyallah ye.. kene bagitau awal..

oklah, nak ngadap kukis yg dah sejuk utk disimpan tu.. production team lain dah lama zzzzzzz..

Doakan lah semuanya berjalan lancar utk kami di LizCookies ye… & saya juga doakan the best utk semua pengusaha2 kukis yg lain..

Selamat berpuasa kepada semua muslimin & muslimat.. moga2 ibadah puasa tahun ni adalah ibadah puasa terbaik kita.. jangan lupa solat terawih (ingatan utk diri sendiri nih!!)..


Actions

Information

One response

20 07 2011
penyulawa

yong… aku satu pun lom buat lagi…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: