Bread & Butter Pudding

12 01 2009

Semalam memang ter-rajin sket nak gi dapur.. lagipun my ‘family besar’ nak makan waffle, so Adib saya tinggalkan dengan mummy dia (my sis).   Roti ni dah duduk dalam fridge seminggu, so it’s time to clear it.. buat puding roti la.. kali ni saya modified sket pasal susu cair ada 1 tin je.. saya gunakan utk sosnya.. so, utk puding, saya guna susu segar je + gula sket.. pastu atasnya saya tabur gula perang instead of gula biasa utk dapatkan kaler yg lebih menarik (ikut cara Sherina RN – thanks dear!).

Pastu saya bakar 25 minit.. lepas masak tu, terus bawak gi gerai my dad.. kat situlah kitorang selalu berkumpul satu family sekarang ni.. petang2 tak ramai orang luar datang makan.. So, anak beranak jelah yg memenuhkan gerai makan my dad tu..

Kali ni saya buat mungkin terkurang baking time.. but i like it!! pasal dia lembab dan lembut.. memang sedaplah!!  hish, teringat2 pulak kesedapannya (Sally kalau baca ni sure jejer2 air liur…. hehhehehe). Yg halus2 kat atas puding tu is cheddar cheese.. memang lagi kellasss rasanya!!

dsc06624

dsc06622


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: