Semperit Badam (Jai)

19 06 2007

dsc01171.jpg

dsc01170.jpg

dsc01169.jpg

Hari Ahad lepas, w/pun big M dok menenggek atas kepala, tapi disebabkan dah TERbancuh adunan ni, maka terpaksa la jugak ‘layaaan’… it wasn’t supposed to look like this i think!  Semperit kan selalunya bunga or bentuk rectangle bergerigi atas dia (guna acuan nasta).. mak aiii, susahnya nak describe!  Ini kes dah tak kuasa layan badam dia yg sangkut2 kat acuan tu yg last2, tekap2 je dgn acuan love ni..   Sepatutnya guna badam kisar, but since too lazy utk keluarkan food processor dari almari, sanggup tumbuk guna lesung batu je.. but malas nak tumbuk halus..

So, inilah hasilnya.. dari segi rasa, emmm boleh la.. tho tak boleh lawan Badam Intan nampaknya.. But agaknya kalau betul2 buat SEMPERIT, maybe lain sket kot rasa dia.. entahlah, dah malas dah!

Lastly thanks to Jai (RN) yg share resepi ni.. at least dah tambah koleksi “Tried Recipes”.


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: