Japanese Crisp Cookies

5 06 2007

This must be the best cookie that i’ve ever tasted in my entire life!!  hahahahha..  guess i’m exaggerating the statement..  well, if i say i find it difficult to stop eating once i pop in the first piece, would you buy?  whatever it is, this cookie is very much to my liking..  Just look at the ingredients (in Bahasa), i’m sure u would agree..

JAPANESE CRISP COOKIES

Sumber: Hasnee Mohd Hassan

200gm   butter
150gm   icing sugar
1 biji  kuning telur
125gm quaker oats
20gm    tepung jagung
50gm    tepung susu
100gm    mixed fruits
1/2 sudu teh vanilla
35gm    badam cincang [dibakar/sangan/ i terlebih dahulu]
80gm    tepung gandum
100gm cornflakes [dihancurkan terlebih dahulu]
Merah telur untuk disapu

Caranya:
1. Semua bahan2 kering hendaklah dicampurkan dan digaul terlebih dahulu.
2. Pukul butter & gula icing sebentar lalu masukan telur, vanilla dan masukan semua bahan2 kering ke dlm adunan. 
3. Kemudian dicanai dan di potong2 mengikut citarasa anda sendiri.
4. Selepas itu sapukan merah telur sebelum dibakar.
5. Untuk perhatian anda semua ketika biskut ini dibakar, baunya amat menyelerakan.

Cadangan:
1. Biskut ini boleh juga ditekan dalam acuan buah kana.
2. Sekiranya adunan anda agak lembik untuk ditekan dalam acauan atau dipotong2, sila tambahkan tepung jagung & tepung gandum.

Thanks sooooo much to Cenny for sharing this fabulous recipe!

dsc01129.jpg

            dsc01132.jpg


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: