Grilled Lemon Rosemarry Chicken

4 06 2007

Me cooking?!!!  honestly, i’m not good at cooking this type of dish. And this is my first attempt of grilling whole chicken.. since this is quite a big size of chicken, i had to extend the cooking time up to almost 1 1/2 hour. 

The taste? hmm, quite something..  (is that all i can say?!!).  I’m quite certain that the taste should be marvellous (the feedbacks from ResipiNet members were extremely good!. ) So, i’m definitely at fault here!

GRILLED LEMON ROSEMARRY CHICKEN

Sumber : The Naked Chef (Jamie Oliver)

1 ekor ayam sederhana besar
2 biji lemon
3 ulas bawang putih
2 sudu besar olive oil
20 gm Rosemarry Kering (kalau beli kat BWY RM0.90 jer,beli kat pasaraya..tu yg jadi sebotol RM7.00 lebih tu)

Cara:

Lemon direbus sehingga empuk..agak agak lembut gitu dalam 15 minit.

Tumbuk bawang putih dan rosemarry sehingga lumat

Gaulkan bahan yg ditumbuk tadi dengan olive oil dan campur sedikit garam.

Lemon tadi dicucuk cucuk dengan garfu..dan disumbat kedalam perut ayam

Lumurkan ayam tadi dengan bahan yg digaul tadi dan bakar didalam oven 180’c selama 1 jam atau sehingga masak.

dsc01115.jpg

(before going into the oven)

dsc01121.jpg


Actions

Information

2 responses

5 06 2007
zit

Ish… tak aci tau tak jemput aku!!! Asyik terliuq tengok gambaq aje mana boleh jadi. satu hari aku nak serang rumah kau, so… u better get this scrumptious mouthwatering chicken ready for me….heheheheh

5 06 2007
yongpuchong

no hal zit.. tapi kene bagitau awal.. kalau main serang hendap je, aku hidang besekut jelah.. jangan maree.. hehhehe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: